NOS verzekert zich van rechten kwalificatie- en oefenwedstrijden Oranjevrouwen

De kwalificatieduels van de Oranjevrouwen zijn vanaf september 2021 exclusief te zien bij de NOS. De zender heeft de rechten voor de komende vier jaar verworven. Ook de belangrijkste oefeninterlands van de Oranjevrouwen zal de NOS live gaan uitzenden.

"Met deze verbintenis zijn de belangrijkste duels van de voetbalmannen en -vrouwen, zowel in de Eredivisie als van Oranje, de komende tijd bij de NOS te volgen", zegt algemeen directeur Gerard Timmer.

De overige oefenwedstrijden en oefentoernooien van de Oranjevrouwen zijn te zien bij FOX Sports.

De Oranjevrouwen starten in september van volgend jaar, na de Olympische Spelen, hun kwalificatiereeks richting het WK van 2023, dat in Australië en Nieuw-Zeeland plaatsvindt. Ook tijdens dit toernooi zendt de NOS alle wedstrijden uit. Later zijn ook de kwalificatieduels voor het EK van 2025 exclusief bij de zender te zien.

De afgelopen jaren waren de kwalificatiewedstrijden van de Oranjevrouwen te zien bij Veronica. De zender wist met de duels veel kijkers te trekken.

Vrouwen Eredivisie

De NOS verlengde overigens ook de al bestaande afspraken over de Vrouwen Eredivisie. Daardoor zullen niet alleen dit seizoen, maar ook de drie jaargangen erna samenvattingen uit de vrouwencompetitie bij de NOS te zien zijn. Een aantal keer per seizoen zal dat ook live gebeuren.

Headerfoto: Shutterstock.com