Meld nu sport apps aan voor de vijfde editie van de Sport App Awards

Sporten is razend populair in Nederland. Hardlopen, wielrennen, fitnessen, wandelen.. met de smartphone om de arm gaan we massaal op pad voor een run, ride, walk, of work-out. Vijf jaar na de eerste editie van de Sport App Awards heeft nagenoeg iedereen een smartphone en maakt gebruik van sport apps. Waarom is de smartphone voor een sportliefhebber zo belangrijk? Het thema van de vijfde Sport App Awards is daarom 'mobile-first'. Meld nu jouw favoriete sport app aan in de reacties, stuur een mail naar info@sportnext.nl of via Twitter met #sportnext! Aanmelden kan tot maandag 13 april!

Jaarlijks belonen we, in samenwerking met iCulture en Androidworld, de meest innovatieve sport apps van Nederlandse en Belgische makelij met een awards en het is nu tijd om aan te melden! De Sport App Awards worden onderverdeeld in vier categorieën, te weten:

  • Actief Sporten,

  • Events,

  • Nieuws,

  • Teams/Clubs/League

Voor het eerst werden vorig jaar ook awards toegekend aan de beste Nederlandse en Belgische apps. De Belgische apps Hardlopen met Evy en Everyday Football wonnen een award. De apps worden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit: Gonny van der Zwaag (iCulture), Dimitry (AndroidWorld), Gerard Dielessen (NOC*NSF), Ben van der Burg (Triple-IT) en Marko Heijl (Soudal). Om belangenverstrengeling te voorkomen, zijn jury-leden uitgesloten van beoordeling bij apps waarbij zij (eventueel) betrokken zijn.

Lees ook: Hoe de nieuwe sport apps echt je gedrag veranderen

Alles over: Sport App Awards


De Sport App Awards zijn in 2010 opgezet door de voorloper van SPORTNEXT en 2Basics. Met de jaarlijkse verkiezing beogen de initiatiefnemers de Nederlandse sportmarkt te stimuleren en aan te moedigen meer gebruik te maken van innovatieve media in sportmarketingstrategieën en concepten. Door de overweldigende belangstelling zijn de Sport App Awards afgelopen jaar uitgegroeid van een klein event naar een volwaardige dag vol inspiratie en appspiratie. De Wall of Fame bestaat naast grote spelers zoals Hardlopen met Evy, NOS, Rabobank, Sport1, NUsport en Eredivisie Live ook uit kleinere ontwikkelaars, echte liefhebbers, zoals FigureRunning, Looptijden.nl en Resporter. En ook dit jaar kan iedereen zich aanmelden!

Afbeelding (CC): Softstation