Keuken Kampioen en Eerste Divisie verlengen samenwerking voor onbepaalde tijd

Keuken Kampioen blijft ook de komende jaren sponsor van de Eerste Divisie. Het partnership is voor onbepaalde tijd verlengd, maakt de Coöperatie Eerste Divisie donderdag bekend. Het Nederlandse keukenbedrijf blijft daardoor voorlopig ook de naamgever van de competitie.

Keuken Kampioen is sinds juli 2018 sponsor van de eerste divisie voetbalcompetitie, die vanaf dat moment de naam Keuken Kampioen Divisie droeg. “Een verlenging voor onbepaalde tijd is uniek in het voetbal en geeft een enorm positief signaal af aan de clubs in de Keuken Kampioen Divisie”, zegt Marc Boele, Algemeen Directeur van de Coöperatie Eerste Divisie.

“We zijn erg blij met het vertrouwen dat Keuken Kampioen voor onbepaalde tijd naar ons uitspreekt. Het is in deze tijd geen vanzelfsprekendheid dat een sponsorcontract van dit formaat wordt verlengd. Keuken Kampioen is de afgelopen jaren een betrokken sponsor gebleken, door bijvoorbeeld het mogelijk maken van een Kampioensfeest voor amateurclubs en de introductie en uitreiking van de Kampioensschilden.”

'Positief signaal'

Wim de Ruiter, holding directeur van De Mandemakers Groep waartoe Keuken Kampioen behoort, kijkt positief terug op de afgelopen twee jaar. “We merken dat de naamgeving van de Keuken Kampioen Divisie een geweldige positieve impact heeft op alle facetten van ons merk. De competitie die staat voor kwaliteit, beleving en toegankelijkheid past erg goed bij ons.”

Daarmee hoopt hij ook dat de verlenging de voetbalwereld een hart onder de riem steekt: “De voetbalwereld bevindt zich in een bijzondere periode. We geloven dat we door het op dit moment aankondigen van een verlenging voor onbepaalde tijd een enorm positief signaal afgeven aan de clubs in de Keuken Kampioen Divisie. We willen hiermee laten zien dat we vertrouwen hebben in de samenwerking en de toekomst van de competitie.”

De Keuken Kampioen Divisie werd door de coronacrisis voortijdig afgebroken, waardoor de clubs veel inkomsten zijn misgelopen. Het nieuwe seizoen start op 28 augustus.