Pure Energie wordt naamgever Vrouwen Eredivisie

Pure Energie heeft zich als naamgever verbonden aan de Vrouwen Eredivisie. De hoogste competitie van het Nederlandse vrouwenvoetbal heet vanaf vandaag daarom de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De samenwerking tussen de groene energieleverancier en de Vrouwen Eredivisie loopt tot en met het seizoen 2023/’24 met de intentie tot een langere samenwerking.

Marcel Bovenmars, directeur Business Development van Pure Energie is trots de naam van het bedrijf te verbinden aan de Vrouwen Eredivisie. “Het vrouwenvoetbal in Nederland zit in de lift. Het is een sympathieke en zeer benaderbare sport. Waarden waar wij onze naam graag aan verbinden. Pure Energie heeft als missie om Nederland te verduurzamen door het realiseren van duurzame energieprojecten en door consumenten te helpen hun leven te vergroenen. De naamsbekendheid die deze samenwerking met zich meebrengt, helpt ons hierbij. We hebben als hoofdsponsor van FC Twente ervaring met de mogelijkheden die sport biedt om mensen op een unieke manier te bereiken. We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking met de KNVB, de clubs en de speelsters.”

‘Partners zien kracht en potentie’

Meta Römers, namens de directie van de KNVB verantwoordelijk voor de Pure Energie Eredivisie Vrouwen, is blij met de nieuwe partner voor de competitie. “Geweldig dat na ING opnieuw een grote partij zich aan de Vrouwen Eredivisie verbindt. Dit seizoen is de Vrouwen Eredivisie voor het grote publiek zichtbaarder dan ooit. Dat, in combinatie met de cijfers en het goede spel, zorgt ervoor dat ook partners als Pure Energie nu de kracht en de potentie van de competitie kunnen zien. In de Visie Vrouwenvoetbal 2018-2022 hebben we als doelstelling om tot een sterkere Vrouwen Eredivisie te komen. Een samenwerking met een sterke partner als Pure Energie gaat daar uiteraard aan bijdragen. Als groene energieleverancier straalt Pure Energie daarnaast maatschappelijke betrokkenheid uit. Ook om die reden is Pure Energie en de Vrouwen Eredivisie een uitstekende match.”

Volgende stap in professionalisering

Sherida Spitse, onlangs bij Ajax teruggekeerd in Nederland, wordt samen met OranjeLeeuwin Merel van Dongen ambassadeur van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. “We zijn erg blij met de groeiende populariteit van onze sport. Onze generatie heeft de ambitie om het vrouwenvoetbal in Nederland beter achter te laten voor de volgende generatie speelsters. Dat Pure Energie zich nu als naamgever aan onze competitie verbindt, maakt me erg trots. Een sponsor die bovendien heel goed bij ons past. Ik zie het als een volgende stap in de professionalisering van het vrouwenvoetbal.”

ING

In het SPORTNEXT magazine spraken Nicole Bekkers en Kirsten van de Ven van de KNVB al over de kansen, uitdagingen en toekomst van het vrouwenvoetbal. Zij legden in het interview uit dat de zichtbaarheid enorm is toegenomen het laatste jaar en dat het vrouwenvoetbal ook op maatschappelijk vlak een belangrijke rol wil spelen. Zo werd met ING, dat in augustus instapte als sponsor, afgesproken de komende vijf jaar gezamenlijk te werken aan een groei van 25 procent van vrouwelijke KNVB-leden en aan 25 procent meer vrouwelijk kader.

Headerfoto: KNVB Media