Vitesse 'verzilvert commerciële kans' door meerjarig partnership met BetCity.nl

Vitesse gaat een samenwerking aan met BetCity.nl. De aanbieder van sportweddenschappen heeft zich voor tweeënhalf seizoen als non-exclusive betting partner aan Vitesse verbonden, met een optie voor nog een jaar. Het partnership werd vrijdag aangekondigd middels een video met Arnhemmer Andy van der Meyde in de hoofdrol.

De nieuwe partner BetCity.nl is niet alleen prominent zichtbaar op veel verschillende plekken, waaronder op de trainingskleding, maar het gaat in samenwerking met Vitesse tevens leuke acties opzetten voor de supporters. Commercieel directeur Peter Rovers van Vitesse: “We zijn verheugd dat we opnieuw een meerjarige samenwerking hebben afgesloten met een ambitieuze en snelgroeiende organisatie. Met dit partnership verzilveren we bovendien een belangrijke commerciële kans”, aldus Rovers. “Tevens juichen wij het bij Vitesse altijd toe als partners hun grote liefde voor sport met ons delen. Dat is bij BetCity.nl zonder meer het geval.”

Robert Kooiman, Marketing Director van BetCity.nl, beschouwt de samenwerking met Vitesse als de gewenste volgende stap voor zijn organisatie. “Wij zijn met BetCity.nl in volle bloei en dat geldt ook voor Vitesse, met onder meer de eerste Europese overwintering in de clubhistorie”, zegt Kooiman. “Dit partnership biedt ons de gelegenheid om nog meer voetbalfans te bereiken. In het bijzonder dus de supporters van Vitesse, waarvoor we mooie acties in petto hebben. We kijken uit naar een langdurige samenwerking met Vitesse.”

Van der Meyde als ambassadeur

De nieuwe partner van Vitesse is een Nederlandse aanbieder van online sportweddenschappen en casinospellen. BetCity.nl heeft sinds oktober 2021 een goklicentie. Andy van der Meyde is ambassadeur en was in verschillende reclame-uitingen te zien.

Vitesse is de eerste Eredivisieclub die met een andere goksponsor dan TOTO op het shirt gaat spelen. Het Nederlandse bedrijf, onderdeel van de Nederlandse Loterij, ging ver voordat de gokmarkt openging al samenwerkingen aan met tien clubs, waaronder PSV, Feyenoord en FC Twente.

Naar verwachting kondigen buitenlandse aanbieders als Unibet en Betsson binnenkort verschillende partnerships met voetbalclubs aan. Zij wachten op het moment dat zij een vergunning krijgen. Waarschijnlijk gebeurt dit in april van dit jaar.

Via onderstaande button kun je overzicht bekijken van welke gokaanbieders partnerships in de sport hebben afgesloten.

Headerfoto: Vitesse Media