Vandaag

Rabobank maakt Nederland enthousiast voor EK volleybal

De Nederlandse volleyballers begonnen dit weekend aan het EK volleybal in Rotterdam Ahoy. Hoofdsponsor Rabobank heeft er in de aanloop naar het EK alles aan gedaan om zoveel mogelijk Nederlanders enthousiast te maken voor het toernooi, dat plaatsvindt in vier verschillende landen.

De fanbeleving bij de Grand Prix van België

Enkele weken geleden vond in Spa de Belgische Grand Prix plaats. In de zonnige Ardennen verzamelden vele fans zich om hun favoriete coureurs (meestal Max Verstappen) te zien strijden op één van de meest historische circuits op de Formule 1-kalender. Met een eigen ontwikkelde fanbeleving-evaluatietool neem ik jullie in deze blog mee door de fanbeleving rondom dit evenement. We bespreken de fanzone en een aantal opvallende partneractivaties.

Het laatste sportmarketingnieuws: Ajax sluit opnieuw grote deal in China

In de week waarin de Euro Hockey League een nieuwe merkidentiteit presenteerde, lees je hier het laatste sportmarketingnieuws. Verzameling nieuws, feiten en andere opvallende zaken die de wereld van sportmarketing weer in helder perspectief zetten.

'Ryder Cup voor atletiek' kan potentie (nog) niet waarmaken

Op zoek naar nieuwe doelgroepen en nieuwe inkomsten organiseerde de Europese en Amerikaanse atletiekfederatie afgelopen week een nieuw evenement: The Match. 'De Ryder Cup voor atletiek', met als Nederlandse deelnemers onder anderen Churandy Martina en Joris van Gool, kende een vrijwel vlekkeloze eerste editie. Toch valt te bezien of het evenement een prominente plek op de atletiekkalender weet te veroveren.

Ocean Race keert in 2022 terug naar Den Haag

Voor de derde opeenvolgende keer doet de Ocean Race Den Haag aan. In 2022 is Scheveningen weer een van de 'stopovers' van de grootste zeilrace ter wereld. En als het aan de gemeente Den Haag ligt komt de Ocean Race (voorheen Volvo Ocean Race) ook na 2022 nog regelmatig naar de badplaats.

Zwift geeft wielrenners mogelijkheid officiële WK-parcours te fietsen

Het duurt nog een kleine twee weken voordat het WK wielrennen in Yorkshire begint, maar via Zwift kun je nu al het officiële parcours fietsen. De makers hebben exact dezelfde route die de professionals afleggen nagebouwd in de game.

Mis het niet

Het laatste sportmarketingnieuws: tienduizenden nieuwe Facebook-fans voor Heerenveen

In de week waarin Ronald Koeman Jr. zich in het Guinness Book of Records voetbalde, lees je hier het laatste sportmarketingnieuws. Verzameling nieuws, feiten en andere opvallende zaken die de wereld van sportmarketing weer in helder perspectief zetten.

Aurora Games; vrouwen in de spotlights

De Aurora Games 2019, een zesdaags sportevenement alleen voor vrouwelijke atleten, werd eind augustus voor het eerst georganiseerd in Albany, New York. Een internationaal multi-sport event met 150 deelnemers, verdeeld over 7 sporten. De opzet was simpel: team America - bestaande uit sporters uit Noord-Zuid Amerika en Canada - en team World. In zes dagen namen atleten in tennis, turnen, basketbal, ijshockey, kunstschaatsen, beachvolleybal en tafeltennis het tegen elkaar op, met uiteindelijk één winnaar.

Vijf sportbonden werken samen aan tool om designs te maken

Het is een van de belangrijkste taken voor sportverenigingen: communiceren met de achterban. In de communicatie-uitingen spelen aansprekende flyers en online visuals een steeds grotere rol, maar het zelf ontwerpen van dergelijke uitingen is ook een onderdeel waar veel clubs nog moeite mee hebben. Vijf sportbonden hebben nu de handen ineengeslagen en samen de nieuwe tool ‘Clubdesigns’ ontwikkeld, waarmee verenigingen zelf designs kunnen maken.

KLM en ASICS werken samen aan vitaliteit reizigers en werknemers

KLM en ASICS gaan samenwerken op het gebied van vitaliteit. Daarbij richten ze zich op zowel KLM-werknemers als (frequente) reizigers. De twee bedrijven concentreren zich op het thema ‘run the world’, de wereld ontdekken op je hardloopschoenen.

Het laatste sportmarketingnieuws: F1-kalender telt in 2020 recordaantal races

In de week waarin de datum voor de Heineken Dutch Grand Prix werd onthuld (3 mei), lees je hier het laatste sportmarketingnieuws. Verzameling nieuws, feiten en andere opvallende zaken die de wereld van sportmarketing weer in helder perspectief zetten.