Artikelen

10 social media-tips en trends voor de zomer van 2021

Social media zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Met onderstaande tips en trends ben jij als organisatie of merk helemaal klaar voor de start van een nieuw sportseizoen. Content Stadium deelt in deze blog 10 goede voorbeelden om je social media-strategie verder aan te scherpen, de fan engagement te verhogen en nieuwe volgers te genereren.

Het laatste sportmarketingnieuws: eToro nieuwe hoofdsponsor Vitesse

In dit liveblog houden we je op de hoogte van het laatste sportmarketingnieuws. Een verzameling nieuws, feiten en andere opvallende zaken die de wereld van sportmarketing weer in helder perspectief zetten.

Tour de France trok dit jaar aanmerkelijk minder kijkers

Hoewel Mathieu van der Poel bijna een week lang de gele trui droeg in de Tour de France en Team Jumbo-Visma de nodige successen boekte werd er dit jaar in Nederland een stuk minder naar ‘La Grande Boucle’ gekeken dan in voorgaande jaren. De kijkcijfers zijn zelfs met 16% gedaald ten opzichte van het vijfjarig gemiddelde.

Deze innovaties helpen TeamNL op weg naar olympisch goud

De Olympische Spelen zijn afgelopen vrijdag begonnen. In de jacht op (gouden) medailles maken details vaak het verschil. Innovaties kunnen bijdragen aan betere prestaties. Voor de TeamNL-atleten heeft de TU Delft verschillende sportinnovaties ontwikkeld. Zo wordt er in Tokio gefietst op de snelst mogelijke baanfiets, draagt het hele Nederlandse team een Cool Cap ter verkoeling, stuurt een supercomputer de zeilers een gedetailleerde windvoorspelling en krijgen de Paralympische rolstoelbasketbaldames essentiële data over hun trainingsprestaties.

Het laatste sportmarketingnieuws: Marcel Beerthuizen nieuwe directeur Ziggo Sport

In dit liveblog houden we je op de hoogte van het laatste sportmarketingnieuws. Een verzameling nieuws, feiten en andere opvallende zaken die de wereld van sportmarketing weer in helder perspectief zetten.

Nederlandse Loterij steunt TeamNL tijdens Spelen met unieke campagne

Nederlandse Loterij steunt al jaren de gehele Nederlandse sport, in al zijn facetten. En met de Olympische Spelen in Tokio voor de deur is het dan ook niet meer dan logisch dat de komende weken vooral TeamNL centraal staat. Eén ding is zeker, de Spelen worden anders dan alle voorgaande edities. Vanwege Covid-19 zijn stadions leeg, mogen de sporters het Olympisch dorp niet verlaten en vertrekt iedereen die zijn of haar sportieve prestatie erop heeft zitten, binnen 48 uur met het vliegtuig naar huis. Dat is niet zoals de meeste sporters zich de Olympische Spelen ooit hadden voorgesteld, dus redenen genoeg voor Nederlandse Loterij om de sporters van TeamNL met een grote campagne een hart onder de riem te steken.

Internationale Judo Federatie betrekt jongeren via Minecraft bij haar sport

De Internationale Judo Federatie (IJF) heeft vlak voor de start van de Olympische Spelen haar eigen online Minecraft experience gelanceerd, genaamd 'The Mystery of The Budokan'. Kinderen van over de hele wereld, die beschikken over Minecraft, kunnen gratis samenkomen in een speciaal gemaakte judowereld. Het is de eerste keer dat een sportfederatie de game Minecraft gebruikt om nieuwe generaties kennis te laten maken met haar sport.

The Line Up: Sportzomer 2021 editie

In de maandelijkse rubriek van SportVibes, genaamd ‘THE LINE UP’ praat het sportmarketingbureau je bij over de laatste en meest in het oog springende ontwikkelingen in de sportmarketingwereld. In de nieuwste editie lees je alles over de tofste content, campagnes en activaties rondom de sportzomer van 2021.

Fortuna Sittard wil met behulp van technologie en data naar Nederlandse subtop

Met de kapitaalinjectie van het Nederlandse Azerion wil Fortuna Sittard de komende jaren zowel in sportief als organisatorisch opzicht de stap naar de subtop van Nederland zetten. De eigenaars van het digitale game- en reclamebedrijf worden mede-eigenaar van de Limburgse Eredivisionist en nemen twintig procent van de aandelen over. Fortuna-voorzitter Isitan Gün en Atilla Aytekin, mede-oprichter en CEO van Azerion, lichten in gesprek met SPORTNEXT Magazine toe hoe zij hun ambities waar willen gaan maken.

Hanneke Jaanen: 'Content wordt steeds belangrijker in campagnes'

Na ruim tien jaar heeft Hanneke Jaanen PSV verruild voor Triple Double. Bij het sportmarketingbureau is de Brabantse sinds 1 juni verantwoordelijk voor de merkentak. Met haar kennis en expertise van media en content hoopt Jaanen een wezenlijke bijdrage aan de contentcomponent bij campagnes te kunnen leveren.

Triple Double gaat nieuw tijdperk in

Sportmarketingbureau Triple Double wordt volledig onderdeel van Golazo Nederland. Het sportbedrijf is sinds 2017 voor 50% aandeelhouder van Triple Double en breidt haar belang nu uit naar 100%. Oprichter Bob van Oosterhout en zijn compagnons Michel van Grunsven en Norberth Korsmit blijven betrokken bij het bedrijf.

Sponsor Stories: Volleybaldames ideaal platform voor imagotransfer DELA

Van Marco van Basten in het roodwitte Ajax-tenue met TDK op de borst tot de blauwwitte schaatspakken met het Aegon-logo. Sportsponsoring is in enkele decennia uitgegroeid van de ‘hobby van de directeur’ tot een professionele miljardenbusiness die nog altijd groeit. In het boek de ‘De Sportsponsors Top 100 Aller Tijden’ leer je hoe vele prachtige sponsordeals tot stand zijn gekomen, tot een succes zijn gemaakt, wie de architecten waren en welke investeringen ermee gepaard gingen. Op SPORTNEXT gaan we maandelijks terug in de tijd en lichten we één van de cases uit het boek uit. Vandaag: DELA en de volleybaldames.

Dit zijn de meest innovatieve sportbedrijven van 2021

We hebben het op SPORTNEXT al eerder geconcludeerd: innovatie en technologie maken steeds vaker het verschil in (top)sport. Om het belang van innovatie te benadrukken, publiceert het Amerikaanse platform Fast Company jaarlijks een lijst met de 10 meest innovatieve sportbedrijven ter wereld. De NBA is in 2021 koploper.

Seizoenkaarten in Eredivisie gaan als warme broodjes over de toonbank

De teller loopt nog steeds, maar ruim een maand voor de start van de Eredivisie zijn er al bijna 200.000 ‘gewone’ seizoenkaarten verkocht. Bij zes clubs zijn de seizoenkaarten al uitverkocht of bijna uitverkocht, waaronder de drie promovendi, te weten Cambuur, N.E.C. en Go Ahead Eagles. Jan de Jong (Eredivisie CV) en Eric Gudde (KNVB) waarschuwden enkele maanden geleden dat ze bang waren dat de voetbalfan na een jaar zonder voetbal de weg naar het stadion minder zou vinden en de Eredivisie-clubs daardoor financieel een nieuwe tik zouden krijgen. Het teken aan de wand is echter een stuk positiever. Als alle Eredivisionisten hun business-kaarten erbij optellen, gaat de teller zelfs richting ruim 250.000 verkochte jaarabonnementen in alle Eredivisiestadions.

Wat zijn de gevolgen voor ATPI van het uitstel van de Olympische en Paralympische Spelen?

Op 24 maart 2020 bevestigde het Internationaal Olympisch Comité (IOC) dat de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio werden uitgesteld naar 2021. Ook voor ATPI Sports Event een grote klap. Kevin Perrin, Head of Commercial & Sports Relations bij ATPI Sports Events in Canada, en Ellen de Weijer, Senior Project Manager bij ATPI Sports Events in Nederland, blikken terug op een roerige periode.